Ció Abellí

Ció Abellí (Girona 1963)

Neix a Girona el 12 de setembre de 1963.

Va estudiar Batxillerat i COU a l’Institut Vicens Vives de Girona. I va realitzar un curs de dibuix al taller de Josep Perpiñà.
El 1986 es va llicenciar en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, a la Facultat de Belles Arts Sant Jordi. Especialitat Escultura.

Del 1987 al 1991 en un Taller propi a Girona va donar classes de dibuix i pintura. I del 2007 al 2013 va impartir classes d’escultura a l’escola d’art Riudart de Riudellots de la Selva.

Des del 2012 imparteix classe de Dibuix, Pintura i Escultura a l’escola d’art Pere Mayol de Llagostera, i des del 2016 imparteix classe de dibuix i pintura a l’Escola Municipal d’Art Josep Lloveras de Cassà de la Selva.

Ha participat en tallers creatius artístics per a mainada en diverses poblacions. I des del 1986 ha realitzat 15 exposicions individuals i nombroses col·lectives en galeries d’art de Catalunya, França i Andorra. També, des de 1990 ha realitzat 18 escultures d’encàrrec públic a Catalunya i Balears, i nombrosos cartells i trofeus commemoratius de diverses entitats.

És escultora especialitzada en el modelatge en argila, buidats en guix i fosa en bronze. Temes principals: la figura humana figurativa idealitzada i en el retrat d’encàrrec. Des de fa més de 25 anys, realitza models tridimensionals per a reproduccions per diverses empreses del sector xocolater.

Més informació

Curs d’Escultura